"DE NATUURLIJKE GANG VAN ZAKEN"

BIO BOERDERIJ

boer landbouwer koeien melkkoeien biologisch boerderij bioboerderij
Liefde voor het pure

Biologische koemelk

Onze 125 biologische melkkoeien voorzien ons van de beste en lekkerste melk. Al decennia lang worden er op onze hoeve koeien gemolken. Sinds tien jaar doen we dit biologisch, en dit voor de passie voor het pure en de natuurlijke gang van zaken.

Onze koeien kunnen doorgaans het hele jaar buiten grazen.

De volle, rauwe en verse melk leent ons ertoe om ons volle melkijs te maken.

Kippen biologisch mobiele kippenwagen vrije uitloop
Gras gevoerd, buiten gewoon

Biologische eieren

Onze biologische kippen verdienen natuurlijk enkel het beste. De beste woonplaats, het beste eten en de beste leefomstandigheden. Onze kippen zijn 'gras gevoerd en buiten gewoon'. Door de mobiele kippenwagen die we elke week verzetten, vermijden we ziektes en krijgen onze kippen telkens  opnieuw vers gras onder hun pootjes. Ze kunnen op deze manier ook op elke moment van de dag in en uit de wagen stappen. Want als de kip gelukkig is, smaakt het ei nog beter.

Belgisch witblauw koeien biologisch landbouw
Het verschil, dat proef je

Biologisch rundvlees

Op onze hoeve telen we met alle liefde voor pure producten het Belgisch Wit-Blauw ras. Door de biologische manier van telen, dragen we bij aan een duurzame veeteelt. Belgisch Wit-Blauw staat voor zijn bijzonder volle en malse smaak, en door de biologische teelt is het vlees vrij van preventieve antibiotica.   

Groenten lokaal geteeld eigen hoeve biologisch
Van boer tot bord

Eigen teelt groenten en fruit

Niets zo lekker als seizoensgebonden groenten en fruit. En zeker wanneer je weet dat deze lokaal en zonder chemische bestrijdingsmiddelen geteeld zijn. Door groenten aan te bieden van de eigen moestuin op onze boerderij, proberen we 'zero kilometer food' waar te maken. En wanneer onze moestuin uitgeput geraakt, bieden we groenten aan van de lokale collega boer om de keten zo kort mogelijk te houden. 

Koeiendans 2020

Fotoboek Tievishoeve