Cheesecake met gelei van mandarijn, steranijs en kaneel

16/02/2022

De winter is nog eventjes in het land, en dat maakt dat we bij Tievis onze winter 'speciallekes' graag in de verf zetten. Deze keer ging thuisbakster Yvette van 'De Croon op de Taart' aan de slag met onze huisgemaakte mandarijnengelei. Met een vleugje steranijs en kaneel in de gelei, proef je de winter smelten op je tong. 

Yvette maakte voor deze keer een overheerlijke (of zelfs waanzinnig lekkere!) cheesecake met als basis een bodem van speculaas. Hierbij verwerkt ze onze winterconfituur in de roomkaas mengeling. Hieronder verklapt ze je graag het receptje, zodat je er thuis zelf mee kan uitpakken. 

Wil je trouwens meer ontdekken van al het zoete lekkers wat Yvette op tafel zet? Klik dan hier verder voor haar Instagram en Facebookpagina

Ingrediënten

  • 250 g speculaas
  • 85 g boter
  • 375 ml slagroom
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 350 g roomkaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el Tievis mandarijnengelei

Nog nodig:

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Hakmolen of deegrol
  • Keukenrobot of mixer

How to

Voorbereiding:

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Bekleed zowel de bodem als de randen.

Voor de speculaasbodem:

  1. Maal de speculaas fijn. Gebruik hiervoor een hakmolen of doe de speculaas in een plastic zakje en plet ze met de deegrol.
  2. Smelt de boter.
  3. Meng de gesmolten boter met de gemalen speculaas. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan.
  4. Zet even opzij in de koelkast.

Voor de cheesecake:

  1. Week de gelatine blaadjes in koud water. Zorg ervoor dat de blaadjes volledig ondergedompeld zijn.
  2. Vul 1/3 koffiekopje met slagroom en zet dit even opzij. 
  3. Klop de slagroom met de witte basterdsuiker op met een (keuken)mixer tot een lobbig mengsel.
  4. Voeg de roomkaas en vanille-extract toe en meng tot een mooi, stevig en egaal mengsel.
  5. Warm de slagroom in het koffiekopje op. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp deze goed uit.
  6. Los de gelatineblaadjes op in de warme slagroom.
  7. Voeg de warme slagroom toe aan het roomkaas mengsel en meng alles goed door elkaar.
  8. Meng als laatste de mandarijnengelei door het mengsel.

Voor de afwerking

Giet het roomkaas mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake vervolgens 4u in de koelkast om op te stijven.

Daarna enkel nog genieten!

! TIP ! Is je potje winterconfituur op geraakt, dan kan je natuurlijk nog altijd eentje komen halen in onze hoevewinkel (zo lang de voorraad strekt, en enkel tijdens de winter). Maar dit recept maak je perfect met eender welke confituur die je lekker vindt! 

! TIP ! Heb je nog over van je mandarijnengelei? Probeer hem eens te presenteren bij een lekker kaasplankje als aperitief. Wij beloven dat je hiermee scoort!

Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek, @decroonopdetaart en de hashtag #versvanbijtievis 

Winterbarbecue "biej Tievis"

08/12/2023

Boergondisch genieten op onze hoeve Tijdens ons opendeurweekend, kan je op 8 en 9 december gezellig komen tafelen met familie of vrienden tafelen in onze bistro. In de avond geniet je van een vier-gangen barbecue buffet, in gezelschap van "uich beste kompanie" en de lekkerste producten uit onze streek Praktisch?Datum: vrijdag 8/12 en zaterdag 9/12Aanvang: telkens om 18.30u (reeds welkom vanaf 18.15u om een lekker glaasje te bubbelen)Prijs: 48,95 per persoon (kids t.e.m. 12 jaar, €3 per levensjaar)Reserveren : 089/854176 of info@tievishoeve.be

Lees meer

Jingle Bells Weekend op 8, 9 en 10 december

08/12/2023

De wondere wereld van Kerst, ontdek je tijdens het opendeurweekend op onze hoeve.In onze winkel vind je de mooiste cadeau ideeën voor het eindejaar. Smakelijke geschenken vol hartverwarmende streekproducten en huisgemaakt lekkers. Daarbij kan je je favoriete ijstaarten en ijsdesserts bestellen voor de feestdagen, en ontvang je een leuke korting na elke aankoop. In onze bistro geniet je dit weekend van een goed gevuld ontbijt, de lekkerste winterse gerechten, zoete desserts, én als kers op de taart: een heerlijke winter barbecue (op vrijdag en zaterdag) Opendeurdagen hoevewinkel: vrijdag 08/12: 11-19u zaterdag 09/12: 11-19u zondag 10/12: 11-19u

Lees meer

Vier "ma-de-liefste" met een brunch op onze boerderij

14/05/2023

Op zondag 14 mei vieren we "ma-de-liefste" met een heerlijke brunch op onze hoeve: Assortiment broodjes en koffiekoeken Lokale charcuterie en kazen Huisgemaakte yoghurt - granola Huisgemaakte confituur Verse smeersalade - quiche asperges - hoeve eitje met spek Verschillende hartelijke en zoete versnaperingen Vers fruitsap - warme drank Glaasje prosecco Kids ontbijt: Sandwich - croissant Verse charcuterie - nutella Pannenkoekje Hoeve appelsapje of verse hoevemelk of vers fruitsap Kostprijs: 35,- per persoon 10,- per kind (t.e.m. 12 jaar) Tussen 9 en 11.30u kan je komen genieten van verschillende huisgemaakte en lokale lekkernijen, geserveerd aan tafel. Een tafeltje reserveren kan via info@tievishoeve.be of 089/854176

Lees meer