Cheesecake met gelei van mandarijn, steranijs en kaneel

16/02/2022

De winter is nog eventjes in het land, en dat maakt dat we bij Tievis onze winter 'speciallekes' graag in de verf zetten. Deze keer ging thuisbakster Yvette van 'De Croon op de Taart' aan de slag met onze huisgemaakte mandarijnengelei. Met een vleugje steranijs en kaneel in de gelei, proef je de winter smelten op je tong. 

Yvette maakte voor deze keer een overheerlijke (of zelfs waanzinnig lekkere!) cheesecake met als basis een bodem van speculaas. Hierbij verwerkt ze onze winterconfituur in de roomkaas mengeling. Hieronder verklapt ze je graag het receptje, zodat je er thuis zelf mee kan uitpakken. 

Wil je trouwens meer ontdekken van al het zoete lekkers wat Yvette op tafel zet? Klik dan hier verder voor haar Instagram en Facebookpagina

Ingrediënten

  • 250 g speculaas
  • 85 g boter
  • 375 ml slagroom
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 350 g roomkaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el Tievis mandarijnengelei

Nog nodig:

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Hakmolen of deegrol
  • Keukenrobot of mixer

How to

Voorbereiding:

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Bekleed zowel de bodem als de randen.

Voor de speculaasbodem:

  1. Maal de speculaas fijn. Gebruik hiervoor een hakmolen of doe de speculaas in een plastic zakje en plet ze met de deegrol.
  2. Smelt de boter.
  3. Meng de gesmolten boter met de gemalen speculaas. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan.
  4. Zet even opzij in de koelkast.

Voor de cheesecake:

  1. Week de gelatine blaadjes in koud water. Zorg ervoor dat de blaadjes volledig ondergedompeld zijn.
  2. Vul 1/3 koffiekopje met slagroom en zet dit even opzij. 
  3. Klop de slagroom met de witte basterdsuiker op met een (keuken)mixer tot een lobbig mengsel.
  4. Voeg de roomkaas en vanille-extract toe en meng tot een mooi, stevig en egaal mengsel.
  5. Warm de slagroom in het koffiekopje op. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp deze goed uit.
  6. Los de gelatineblaadjes op in de warme slagroom.
  7. Voeg de warme slagroom toe aan het roomkaas mengsel en meng alles goed door elkaar.
  8. Meng als laatste de mandarijnengelei door het mengsel.

Voor de afwerking

Giet het roomkaas mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake vervolgens 4u in de koelkast om op te stijven.

Daarna enkel nog genieten!

! TIP ! Is je potje winterconfituur op geraakt, dan kan je natuurlijk nog altijd eentje komen halen in onze hoevewinkel (zo lang de voorraad strekt, en enkel tijdens de winter). Maar dit recept maak je perfect met eender welke confituur die je lekker vindt! 

! TIP ! Heb je nog over van je mandarijnengelei? Probeer hem eens te presenteren bij een lekker kaasplankje als aperitief. Wij beloven dat je hiermee scoort!

Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek, @decroonopdetaart en de hashtag #versvanbijtievis 

Genieten van een boerderij ontbijt in onze Tievis Bistro

25/09/2022

"De boerderij op tafel" Het weer wordt frisser en je hebt een zalige herfstwandeling voor de boeg met vrienden of familie.. Niets beter om de dag dan goed te beginnen met een stevig ontbijt, recht van de boerderij. In onze bistro kan je vanaf oktober terecht voor een ontbijt vol lekkers van onze hoeve, van de collega-boer en de lokale producent. Met onze verschillende arrangementen of een kids ontbijt, is er voor ieder wat wils! Ontbijten kan je bij ons elke zaterdag en zondag van 9u tot 11.30u, enkel na reservatie via telefoon of e-mail. 089/854176 info@tievishoeve.be Tot op de boerderij!

Lees meer

Pakketten vers hoevevlees - afhaalmoment op 23 juli

21/07/2022

"Gezond eten, begint bij de boerderij"Op onze hoeve telen we met alle liefde het Belgisch Wit-Blauw runderras. Omdat we bij Tievis geloven in de natuurlijke gang van zaken, kweken we onze koeien zelf op van kalf tot volwassen rund, en dit vrij van preventieve antibiotica en chemische toevoegingen. Zo is ons biologisch rundvlees uitermate oprecht en puur van smaak. Voor de gemengde samenstellingen, kozen we bewust voor het biologisch varkensvlees van onze collega-boeren op het Eikelenhof (Neerglabbeek). Op die manier houden we de keten graag zo kort mogelijk. Op vraag van vele klanten, organiseren we een afhaalmoment op zaterdag 23 juli in onze hoevewinkel, om je vers vleespakket af te halen. Daarna wordt ons vlees direct bewaard in de vriezer. Klein vleespakket - 37 keer gezond eten: - Biefstuk - Gemengd gehakt - Braadworsten - Chipolata's - Hamburgers - Rundsstoofvlees Dit pakket bevat 5kg vlees, en komt op €90. Groot vleespakket - 74 keer gezond eten: - Biefstuk - Gemengd gehakt - Braadworsten - Chipolata's - Hamburgers - Rundsstoofvlees - Entrecôte - Puur rundsgehakt Dit pakket bevat 10kg vlees, en komt op €170. Reserveer nu je vleespakket door een mailtje te sturen naar info@tievishoeve.be, of via een telefoontje op 089/854176.

Lees meer

Cheesecake met gelei van mandarijn, steranijs en kaneel

16/02/2022

De winter is nog eventjes in het land, en dat maakt dat we bij Tievis onze winter 'speciallekes' graag in de verf zetten. Deze keer ging thuisbakster Yvette van 'De Croon op de Taart' aan de slag met onze huisgemaakte mandarijnengelei. Met een vleugje steranijs en kaneel in de gelei, proef je de winter smelten op je tong. Yvette maakte voor deze keer een overheerlijke (of zelfs waanzinnig lekkere!) cheesecake met als basis een bodem van speculaas. Hierbij verwerkt ze onze winterconfituur in de roomkaas mengeling. Hieronder verklapt ze je graag het receptje, zodat je er thuis zelf mee kan uitpakken. Wil je trouwens meer ontdekken van al het zoete lekkers wat Yvette op tafel zet? Klik dan hier verder voor haar Instagram en Facebookpagina. Ingrediënten. 250 g speculaas. 85 g boter. 375 ml slagroom. 120 g witte basterdsuiker. 3 blaadjes gelatine. 350 g roomkaas. 1 tl vanille-extract. 3 el Tievis mandarijnengelei. Nog nodig: Springvorm. Bakpapier. Hakmolen of deegrol. Keukenrobot of mixer. How to. Voorbereiding: Bekleed de springvorm met bakpapier. Bekleed zowel de bodem als de randen.. Voor de speculaasbodem: Maal de speculaas fijn. Gebruik hiervoor een hakmolen of doe de speculaas in een plastic zakje en plet ze met de deegrol.. Smelt de boter.. Meng de gesmolten boter met de gemalen speculaas. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan.. Zet even opzij in de koelkast.. Voor de cheesecake: Week de gelatine blaadjes in koud water. Zorg ervoor dat de blaadjes volledig ondergedompeld zijn.. Vul 1/3 koffiekopje met slagroom en zet dit even opzij. . Klop de slagroom met de witte basterdsuiker op met een (keuken)mixer tot een lobbig mengsel.. Voeg de roomkaas en vanille-extract toe en meng tot een mooi, stevig en egaal mengsel.. Warm de slagroom in het koffiekopje op. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp deze goed uit.. Los de gelatineblaadjes op in de warme slagroom.. Voeg de warme slagroom toe aan het roomkaas mengsel en meng alles goed door elkaar.. Meng als laatste de mandarijnengelei door het mengsel.. Voor de afwerking Giet het roomkaas mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake vervolgens 4u in de koelkast om op te stijven. Daarna enkel nog genieten! ! TIP ! Is je potje winterconfituur op geraakt, dan kan je natuurlijk nog altijd eentje komen halen in onze hoevewinkel (zo lang de voorraad strekt, en enkel tijdens de winter). Maar dit recept maak je perfect met eender welke confituur die je lekker vindt! ! TIP ! Heb je nog over van je mandarijnengelei? Probeer hem eens te presenteren bij een lekker kaasplankje als aperitief. Wij beloven dat je hiermee scoort! Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek, @decroonopdetaart en de hashtag #versvanbijtievis

Lees meer