Rundshamburger met huisgemaakte rode uit chutney

15/01/2022

Sommige dingen hebben gewoon weinig introductie nodig... Iets simpels, kan al gewoonweg heerlijk zijn!

Bij dit receptje steelt onze huisgemaakte chutney van rode ui de show. Met zijn zoetzure smaak en het licht pikante pepertje, werd de chutney al door menige mondjes gesmaakt.

De uienchutney is tijdens de winter nog eventjes beschikbaar in onze hoevewinkel, daarna verdwijnt hij even van het toneel tot het einde van het jaar. Snel langskomen, is dus de boodschap! 

Enjoy!

Ingrediënten

  • Tievis rundshamburger
  • 2 el Tievis rode ui chutney
  • Hamburger broodje
  • 2 snedes jonge kaas
  • 2 volledige opgelegde augurken

How to

  1. Zet de oven op de grillstand. Snij het hamburger broodje open en grill beide zijdes enkele minuten in de oven.
  2. Kruid de rundshamburger aan beide zijdes met peper en zout en bak deze gaar naar smaak in een grillpan. Laat de kaas smelten op de hamburger in de pan en plaats er aan het einde eventueel een deksel over.
  3. Warm de chutney op in de microgolfoven.
  4. Stapel de hamburger op het broodje samen met de uien chutney en doe er een sausje naar keuze op. 
  5. Geniet!

! TIP ! Je kan de chutney zowel koud als warm eten. Heb je nog een beetje over? Smeer de uienchutney dan koud op een broodje met wat paté. Ook ideaal als een hapje wanneer je familie of vrienden op bezoek komen. 

Koop of eet je iets lekkers van bij ons? Laat het ons weten op Facebook of Instagram met @tievishoeveopglabbeek en de hashtag #versvanbijtievis 

Paasbrunchen op de boerderij

09/04/2023

Heerlijk zo die Paastijd... gezellig genieten met familie en vrienden van een goed gevulde brunchtafel. Dàt kan bij ons! Kom de voetjes onder tafel schuiven op Paasdag 9 of Paasmaandag 10 april (bijna volzet), telkens van 9-11.30u. Wat komt er op tafel? Assortiment broodjes en koffiekoeken. Lokale charcuterie en kazen. Huisgemaakte yoghurt - platte kaas - granola. Huisgemaakte confituren - hoeve stroop. Verse smeersalades - hoeve eitje met spek. Verschillende hartelijke en zoete versnaperingen. Koffie - thee - verse hoevemelk - vers fruitsap. Glaasje prosecco. 35,- per persoon 15,- per kind Te reserveren via info@tievishoeve.be of via 089/854176

Lees meer

Genieten van een boerderij ontbijt in onze Tievis Bistro

25/09/2022

"De boerderij op tafel" Het weer wordt frisser en je hebt een zalige herfstwandeling voor de boeg met vrienden of familie.. Niets beter om de dag dan goed te beginnen met een stevig ontbijt, recht van de boerderij. In onze bistro kan je vanaf oktober terecht voor een ontbijt vol lekkers van onze hoeve, van de collega-boer en de lokale producent. Met onze verschillende arrangementen of een kids ontbijt, is er voor ieder wat wils! Ontbijten kan je bij ons elke zaterdag en zondag van 9u tot 11.30u, enkel na reservatie via telefoon of e-mail. 089/854176 info@tievishoeve.be Tot op de boerderij!

Lees meer

Pakketten vers hoevevlees - afhaalmoment op 23 juli

21/07/2022

"Gezond eten, begint bij de boerderij"Op onze hoeve telen we met alle liefde het Belgisch Wit-Blauw runderras. Omdat we bij Tievis geloven in de natuurlijke gang van zaken, kweken we onze koeien zelf op van kalf tot volwassen rund, en dit vrij van preventieve antibiotica en chemische toevoegingen. Zo is ons biologisch rundvlees uitermate oprecht en puur van smaak. Voor de gemengde samenstellingen, kozen we bewust voor het biologisch varkensvlees van onze collega-boeren op het Eikelenhof (Neerglabbeek). Op die manier houden we de keten graag zo kort mogelijk. Op vraag van vele klanten, organiseren we een afhaalmoment op zaterdag 23 juli in onze hoevewinkel, om je vers vleespakket af te halen. Daarna wordt ons vlees direct bewaard in de vriezer. Klein vleespakket - 37 keer gezond eten: - Biefstuk - Gemengd gehakt - Braadworsten - Chipolata's - Hamburgers - Rundsstoofvlees Dit pakket bevat 5kg vlees, en komt op €90. Groot vleespakket - 74 keer gezond eten: - Biefstuk - Gemengd gehakt - Braadworsten - Chipolata's - Hamburgers - Rundsstoofvlees - Entrecôte - Puur rundsgehakt Dit pakket bevat 10kg vlees, en komt op €170. Reserveer nu je vleespakket door een mailtje te sturen naar info@tievishoeve.be, of via een telefoontje op 089/854176.

Lees meer